Algerens: sådan fjerner du algerne

algerens

Alger opstår når der er lys, næring og fugt til stede. I virkeligheden er alger små, bitte planter. Det er typisk skyggefulde overflader, som rammes af alger. Alger tørrer nemlig ud, hvis de får for meget sollys direkte på sig.

For at undgå alger, kan du eventuelt fælde træer eller fjerne højt hegn, som skygger for overfladerne. Dermed nedsættes risikoen for alger.

Bør jeg fjerne algerne, og hvorfor?

Alger behøver ikke at fjernes, men der er mange fordele ved det, da alger kan udvikle sig til mos. Overfladen på alger er super glat, og kan derfor være til stor gene for dig og dine omgivelser.

Hvilke metoder kan jeg bruge til at fjerne algerne?

For at fjerne alger, kan du tage forskellige metoder i brug. En god start er at anskaffe dig en flaske algerens. Men hvis du ikke ønsker at bruge algerens, har du nogle forskellige, andre muligheder.

Du kan enten skure eller slibe algerne væk, eller du kan bruge en højtryksrenser. På den måde tvinger du algerne væk med hårde kræfter.

Hvis du er frisk på at bruge algerens, så kan du gøre det. Hvis du vælger en algerens, der er godkendt, så er den miljøvenlig og risikofri at bruge.

Hvornår kan jeg fjerne algerne?

Du kan fjerne algerne når du har lyst, men der er alligevel tidspunkter, som der er bedre end andre. Hvis det skal være helt optimalt, så er det en god idé at fjerne alger når frosten har sluppet – altså i løbet af foråret. Derudover kan du igen fjerne alger inden frosten kommer igen i efteråret. På den måde når algerne aldrig at overtage.

Hvis du bruger algerens, er det bedst, at der er tørt, når det påføres. Det skal blot påføres i et jævnt lag. Se mere hos Glad Rens!

Leave us a Message