Bør du vide mere om dit land?

Synes du også, at det er sjovt og spændende at finde ud af nye ting om det sted, hvor man bor? Det kan være, at du allerede kender til en masse sjove facts om Danmark, men det er også meget sandsynligt, at der findes en masse, som du slet ikke ved noget om. I denne artikel kan du se nogle eksempler på, hvad det f.eks. kan være, der kunne være fedt at vide om Danmark.

Hvor godt kender du sproget?

Sproget er gennemgået mange forandringer gennem historien i Danmark. Det er ikke noget, der er unikt for Danmarkshistorien, det er tværtimod helt naturligt, at sproget er i konstant udvikling. Der er sikkert også en stor forskel på, hvordan du og din bedstemor taler. Det kan være, at du er nysgerrig på at lære mere om det danske sprog. Du kan f.eks. finde svar på ting som: Hvad er Danmarks længste ord? Hvad er det korteste ord? Hvad var årets ord sidste år? Og så videre. Sproget kan faktisk være virkelig interessant at undersøge.

Styr på statistikker

Der er også mange statistikker, der kan fortælle én om flere af forholdene i Danmark. Her kan du blandt andet se hvor mange mennesker der bor i Danmark, se hvor høje folk er, hvilket størrelse sko forskellige aldersgrupper bruger og så videre.

Kender du din danmarkshistorie?

Ved du egentlig, hvorfor der er noget, man kalder for ”Danmarks befrielse”? Har du styr på, hvilken rolle Danmark har haft i forskellige krige? Når man bor i et land, så bør man også kende en del til dets historie. Det er spændende at se, hvordan tiderne skifter, og hvilken retning det hele går i. Der er så meget, man kan læse om Danmark, og det er nemt at finde en masse om på nettet.

Leave us a Message